Schermafbeelding 2020 10 28 om 11.26.52                                                     Waar zijn we achter de schermen mee bezig?                                ° Voorbereiden van ons nieuwe leef- & leerproject in de NIEUWBOUW °

                                                                              STARTDATUM: 01 september 2022

Bezoek wijkcentrum De Kring

​Het zesde leerjaar bezocht afgelopen woensdag het wijkcentrum De Kring.

Vooraf was er nog even verwarring met de 'Kringwinkel' maar we leerden algauw dat dit iets anders is. De Kring is een welzijnscentrum dat er is voor iedereen en in het bijzonder voor mensen in armoede. We leerden samen wat armoede is, dat dit over meer gaat dan 'geen geld hebben' en wat De Kring allemaal doet om het welzijn van deze mensen te verbeteren. Zo gingen we langs bij de sociale kruidenier, zagen we de leskeuken, werd ons verteld over de douches en mini-wasserette, we bezochten de speel- en babybazaar.

Het interessantste was echter het inleefspel. Op papier werden we in gezinnen verdeeld. Zoals in de werkelijkheid had het ene gezin het financieel als iets gemakkelijker dan het andere gezin. We moesten ons maandbudget dan ook zo goed mogelijk verdelen. Na wat rekenwerk was dit bij iedereen geklonken. Het inleven begon echter toen we onze gekozen menu, bij de ene water, bij de andere frisdrank ook in werkelijkheid mochten ophalen in de cafetaria. Als je het voelt, doet een keuze soms al wat meer pijn dan wanneer je het op papier moet aanduiden.

Tot slot bespraken we ook hoe mensen in armoede terecht kunnen komen en luisterden we naar ideeën om mensen in armoede te helpen.

           

Copyright © College O.-L.-V.-ten-Doorn

Basisschool Sint-Jozef

Abdijstraat 33, 9900 Eeklo

09/377 47 67

info@sintjozefeeklo.be