Menggroep 5 - 6 - juf Annelore

Vakantie!

Vakantie,
heerlijk niksen.
Genieten van de rust,
daarna weer hard werken.
Maar vakantie is een must!

Geniet er van en tot volgend schooljaar!
Juf Annelore.

 

Afscheid zesde leerjaar.

Ik herinner me nog goed,
waar alles begon.
Aan papa en mama nog een laatste afscheidsgroet.
Toen ik nog niks kon.
De dag waarop ik mijn klas heb ontmoet.

De klas waar ik 9 jaar in zat,
ik voelde me er thuis.
Een klas waar je wat aan hebt en had.
Een soort tweede thuis.

We waren dit jaar te vinden aan het begin van de gang,
dat is iets wat ik wilde, al heel lang.

Maar nu het eenmaal zo is en het afscheid voor de deur staat,
nu ik de school verlaat.
Denk ik bij mezelf: waarom?
Ik wou dat ik deze 9 jaar nog eens over kon.


We maakten van het afscheid van het zesde leerjaar samen een mooie en feestelijke dag.

afscheid zesde

Lieve leerlingen, het ga jullie goed volgend jaar!
Juf Annelore.

 

Ontspanningsnamiddag

Na de inspanning hoort de ontspanning, na de transpiratie komt de recreatie. Met andere woorden: na de toetsenperiode genoten we van een namiddagje plezier in 'Het Leen' met het Kubbspel, de laddercompetitie, het speelbos en de oriëntatieloop.

Ontspanningsnamiddag 't Leen

 

Bezoek azaleakweker

Wat heeft een plant nodig om goed te groeien? Hoe ziet de dag van een sierteeltkweker eruit? Wat vind je in een modern sierteeltbedrijf terug? Hoeveel azalea's kweken deze mensen? Wat moet je doen om een mooie azalea te kweken? Wat is de functie van deze grote silo's? Waarom krijgen de plantjes hier water van bovenaf en daar van benedenuit? Hoeveel mensen werken hier om deze planten te verzorgen? Op deze en nog veel meer vragen kregen we een antwoord van de azaleakwekers Dhaese in Oosteeklo. We mochten ook zelf aan de slag door een reeks azalea's te potten, dit is het begin van de groei van zo'n plant. Wie weet halen we over 10 jaar wel onze azalea's bij een van de huidige leerlingen van het vijfde of zesde leerjaar? Als kers op de taart (of bloemetje op de azalea) kreeg elk kind een Gentse azalea mee naar huis. Zo kunnen de mama's en papa's ongetwijfeld meegenieten van de uitstap van hun kids!

 

 

Bezoek opvangcentrum Rode Kruis

Het vijfde en zesde leerjaar bracht een bezoek aan het opvangcentrum Rode Kruis in Eeklo. Met een heus inleefspel bezochten we het hele opvangcentrum. Iedereen kreeg de identiteit van een vluchteling, een beetje geld en werd begeleid door een mensensmokkelaar. Met behulp van de inwoners en begeleiders van het centrum leerde we de moeilijkheden, problemen, gevaren, ... kennen die mensen op de vlucht ook ervaren. We maakten kennis met de stappen die ondernomen moesten worden om asiel aan te vragen en werden zelf ook toegelaten of uitgewezen. We kregen ook een heerlijke Afrikaanse bananenpannenkoek aangeboden! Voortaan kijken de kinderen ongetwijfeld op een andere manier naar deze 'asielzoekers'.

Bezoek opvangcentrum Rode Kruis derde graad

 

Pagina 1 van 3