Home

Sint-Janneke en Sint-Jozef staren naar de sterren

Sterren.. ze zijn sinds de oudheid een bron van fascinatie voor de mens geweest. De Egyptenaren en de oude Grieken zagende hemellichamen als goddelijke zaken. Grote wetenschappers als Copernicus, Galileoen Kepler wierpen een nieuwe blik op het hemelgebeuren en de moderne technologieën als telescopen, fotografie en ruimtetelescopen  doen ons steeds meer beseffen dat we enkel het topje van de ijsberg kennen…

Vrijdag 20 januari 2017 was kleuterschool Sint-Janneke in Eeklo even het middelpunt van het universum: om 17u16 gingen de deuren open van Stars@school. Onder de vakkundige begeleiding van volkssterrenwacht Urania, konden de kleuters en leerlingen van Sint-Jozef & Sint-Janneke samen met hun familie en vrienden een blik werpen op de sterren.

Ondanks de vrieskou heerste er de hele avond een gezellige drukte op het evenement. De telescoop van Urania deed Venus en Mars hun geheimen prijs geven en met de boeiende uitleg van de mensen van Urania en de eigen meester Sven leerden heel wat mensen ook Orion, de Plejaden en de poolster kennen. Ondertussen zorgden de kleuterjuffen voor een fascinerend poppenspel, ruimteschmink, digitaal verhaal in het duister, zoektocht in het donker en verkochten enkele leerkrachten (lichtgevende) attributen. Aansluitend hadden de 6de-jaars enkele knappe presentaties over nachtdieren tentoongesteld die naast de voorstelling van Urania een evenwaardige plaats had verdiend.

Tussen de activiteiten door kon jong en oud zich opwarmen aan een glühwein, warme chocomelk, een stuk pizza of klinken op de sterren met een glas cava en een marshmallowssneeuwman in de hand. Dit voor het eerst door de verenigde krachten van de ‘Vrienden van Sint-Janneke’ en de ‘Vrienden van Sint-Jozef’ (de voormalige oudercomités).

De drie uur vlogen tegen de snelheid van het licht voorbij en rond 20u16 wendde Sint-Janneke zich niet enkel in de duisternis maar ook in de stilte die eigen is aan deze bijzondere plek in Eeklo.

Een meer dan gesmaakt initiatief dat nogmaals aangetoond heeft dat wetenschap ‘cool’ is!

Bedankt aan alle aanwezigen, de mensen van volkssterrenwacht Urania, de leveranciers en de helpende handen voor en achter de schermen.

“Vrienden zijn als sterren, je ziet ze niet altijd, maar je weer dat ze er altijd zijn”

Schermafbeelding 2017-01-23 om 13.49.38

Verslagje door Jeroen Van Heuverswyn, voorzitter 'vrienden van Sint-Janneke'

IMG 2453 

Fietscontrole

In deze donkerste dagen van het jaar nemen we graag even de tijd om de fietsen van de kinderen te controleren. Voornamelijk de verlichting en reflectie werd goed onder de loep genomen. Ook de remmen werden grondig gecontroleerd. Heel wat kinderen reden met een fiets die perfect in orde is en ontvingen daarvoor een groene kaart. Proficiat!

20170110 080941 

 

Kerstwensen

Wij wensen iedereen een zalig Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar toe.

Om onze wensen wat kracht bij te zetten maakten onze kleuters een fantastisch Kerstverhaal.
De derde graad nam 2 liedjes op.

 

 

 

 

Save the date!

Feestmaaltijd Hollywood

 

4A zet de bloemetjes buiten.

 

Voor 't eerst naar school

 

 

In bovenstaand filmpje ziet u het dagverloop van onze jongste peuters. De eerste stappen in de schoolloopbaan van uw kind zijn zeer belangrijk. U kan op verschillende KENNISMAKINGSMOMENTEN een vrijblijvend kijkje komen nemen in onze peuterklassen. De juffen geven graag antwoord op al uw vragen.

 

Pagina 1 van 2

school2-kleur

Menu nieuws