Home

Start schooljaar 2015-2016

Beste (groot)ouders, kleuters & leerlingen,

Het nieuwe schooljaar komt dichterbij.
Wellicht genieten jullie nog volop van de zomerse vakantiedagen en denken de kinderen nog niet écht aan 1 september, of toch ?

Graag nodigen we jullie uit, samen met je zoon/dochter, op vrijdag 28 augustus vanaf 17u., we sluiten de avond af om 19u.
Alle (nieuwe) kleuters en leerlingen van onze lagere school  worden er verwacht om kennis te maken met de leerkrachten, de klaslokalen en de nieuwe omgeving.  Natuurlijk zijn ook alle broertjes, zusjes, ouders en grootouders welkom.

Hopelijk mogen we jullie dan ook ontmoeten !

 beginschooljaar1

Op  dinsdag 1 september mogen ook alle ouders éénmalig mee op de speelplaats van 8u15 tot 8u30.

Om 8u30 worden de rijen gevormd en gaan de klassen naar binnen. Voor de ouders zal er koffie klaarstaan in de polyvalente ruimte om nog even gezellig bij te praten. . . 

beginschooljaar2 

 

Hopelijk mogen we jullie op deze ontmoetingsmomenten verwelkomen !

Hartelijke groeten,

 

 

 

Onze school wint de koningin Paolaprijs

paolaprijs

Kinderen worden vaak reeds op jonge leeftijd en in hun nabije omgeving geconfronteerd met emotioneel moeilijke situaties die ze nauwelijks kunnen verwoorden.
Als we ervan uitgaan dat welbevinden een voorwaarde is om tot ontwikkeling en tot leren te komen kunnen we deze signalen niet links laten liggen.

Wij zochten naar een manier om deze gevoelens letterlijk een plaats te geven.

Zo ontworpen we de stille toren, de praatkring ‘vreugdenest’, de nieuwsgierige brievenbus, de zorgenbuis, de herinneringsmuur, de spaarpot vol grote dromen, de energiefiets, het verjaardagslint,…

Deze gevoelsplekken zijn geïntegreerd binnen onze speelplaatswerking en binnen onze klasmuren.
Ze zijn stilletjes en subtiel aanwezig en worden duidelijk als er nood aan is.

Door deze plekken aan te reiken krijgen kinderen de kans om hun verschillende emoties te uiten, te begrijpen en te kanaliseren. Dit kan zowel in groep als individueel.

Er zijn geen extra lessen te geven maar de gevoelsplekken volgen het leven en de gevoelens van elke dag. Leerkrachten ervaren deze plekken als verreikend voor hun klaspraktijk, samen met de klasgroep is er nu een ‘plek’ waar makkelijker kan gesproken worden, waar ‘herinneringen’ een plaats krijgen, waar ‘zorgen’ gepost kunnen worden,. . .

Het project kadert volledig binnen de eindtermen en de leerplandoelen maar is niet leerstofgebonden.

We hopen hiermee een voorbeeld te zijn voor andere onderwijsparticipanten. We geloven in ons nieuw concept en zijn ervan overtuigd dat  we heel wat kinderen met 'ondergesneeuwde emoties' zullen helpen, zonder daarom als therapeut te willen fungeren, want dat is niet de opdracht van het onderwijs. Gevoelens bespreekbaar maken en ruimte geven binnen een beheersbaar kader is dat zeker wel en meer dan nodig anno 2015.

 

Bekijk hier het filmpje dat het VRT-journaal uitzond over de prijsuitreiking en ons project.

 

Slotmoment Lala de Koala

Lala de Koala

 

Het 2de leerjaar oefent op de tablets en I-pads samen met Meester Sven.

Tablets2e

 

DVD Circus Picolini

Naar aanleiding van de grote vraag naar de beelden van het circus willen we jullie graag de mogelijkheid bieden om een DVD aan te schaffen met beeldmateriaal van de drie voorstellingen:

1. DVD Voorstelling vrijdag 18u: €5
2. DVD Voorstelling zaterdag 10u30: €5
3. DVD Voorstelling zaterdag 15u: €5 (LET OP: wegens een technisch probleem heeft de camera slechts de eerste helft van deze voorstelling opgenomen. De tweede helft van de voorstelling op deze DVD zal de opname van zaterdagochtend zijn. U ontvangt dus wel een DVD met de volledige voorstelling)
4. DVD-box met 3 DVD's van alle voorstellingen: €10

Bestelprocedure:

1. U vult dit formulier (KLIK) volledig in.
2. U geeft het bedrag van uw bestelling af op het secretariaat in een enveloppe met vermelding van uw naam. (zelfde naam als gebruikt in de bestelling.)
3. Na ontvangst van het bedrag gaan uw DVD's in productie.
4. U ontvangt een mailtje zodra de DVD's voor u klaarliggen op het secretariaat.

U kan hier alvast een korte impressie bekijken van de beelden die u mag verwachten.
Voor verdere vragen mag u steeds een mailtje sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 

 

Circus Picolini

Circus Picolini

 

Pagina 1 van 3

school2-kleur

Visual QR Code Color QR Code

Menu nieuws